VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Doelgroepen

Doelgroepen

Het G-sport landschap gaat uit van meerdere doelgroepen. Ook Volley Vlaanderen gebruikt deze doelgroepen om voor zoveel mogelijk G-sporters een aanbod te voorzien. In eerste instantie wil Volley Vlaanderen proberen om G-sporters zoveel mogelijk in het gewone aanbod te integreren. Lukt dit echter niet, dan heeft Volley Vlaanderen een specifiek aanbod voor een aantal van deze doelgroepen:

Blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden heeft Volley Vlaanderen op dit moment nog geen specifiek aanbod, we staan echter open om nieuwe ideeën van jullie te horen. Heb jij een goed idee omtrent een aanbod voor slechtzienden? Contacteer ons dan via info@volleyvlaanderen.be.

Doven en slechthorenden

Doven en slechthorenden kunnen, soms met enkele extra voorzieningen, deelnemen aan het gewone aanbod van Volley Vlaanderen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Amerikaanse volleyballer David Smith. David Smith werd bijna doof geboren, hij draagt hoorapparaten en doet aan liplezen om zijn teamgenoten te kunnen verstaan. Het belette hem echter niet om een bronzen medaille te halen voor zijn land op de Olympische spelen in Rio De Janeiro in 2016!

(David Smith (nr. 20) in 2019 aan het werk op het Olympisch kwalificatietornooi in Rotterdam tegen onze Red Dragons)

Personen met autismespectrumstoornissen

Personen met autismespectrumstoornissen proberen we zoveel mogelijk in het normale aanbod te integreren. Er is op dit moment nog geen specifiek aanbod voor deze doelgroep. Heb jij een goed idee omtrent een aanbod voor mensen met autismespectrumstoornissen? Contacteer ons dan via info@volleyvlaanderen.be.

Personen met een fysieke beperking (zonder sportrolstoel)

Personen met een fysieke beperking hebben in de volleybalvariant die wij voorzien geen nood aan het gebruik van een rolstoel. Voor hen heeft Volley Vlaanderen een zitvolley-aanbod uitgewerkt. Meer weten over Zitvolley? Klik dan hier.(Zitvolley On Tour in Gent)

Personen met een fysieke beperking (met sportrolstoel)

Er is geen volleybalvariant waarbij er een sportrolstoel moet gebruikt worden. Voor personen met een fysieke beperking is er een zitvolley-aanbod uitgewerkt. Meer weten over Zitvolley? Klik dan hier.

Personen met een psychische kwetsbaarheid

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid heeft Volley Vlaanderen nog geen specifiek aanbod. Heb jij een goed idee omtrent een aanbod voor mensen met een psychische kwetsbaarheid? Contacteer ons dan via info@volleyvlaanderen.be.

Personen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking organiseert Volley Vlaanderen een G-smashvolley-aanbod. Meer weten over G-smashvolley? Klik dan hier.