VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Beach

Klaar voor “Start2Beachvolley”?!

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Op deze pagina vind je heel wat concrete info en oefenstof!

We bundelen voor jullie hier de S2BV trainingen per thema. Jullie zien het eerste filmpje van de playlist, maar eronder via de buttons kunnen jullie naar de volledige playlist alsook naar het PDF-document met de uitgeschreven training. Ook op de website van beachbrabant kan je heel wat concrete oefenstof terugvinden.

Ga met deze oefenstof zeker zelf aan de slag! Pas deze oefenstof aan aan de noden en omstandigheden van je groep.
Houd hierbij rekening met volgende zaken:

Spelers liggen al een hele periode stil. Het lichaam moet dus opnieuw geactiveerd worden. Om blessures te vermijden is het belangrijk om rustig te beginnen. Start daarom met de basis. Bovendien mag de overstap van indoor- naar beachvolleybal niet onderschat worden. Niet alleen is de ondergrond anders, er moet ook rekening gehouden worden met externe factoren zoals zon, warmte, koude, wind etc. Bouw jouw trainingen daarom stelselmatig op. Kijk goed naar het niveau van jouw groep en maak het uitdagend voor iedereen door voldoende te differentiëren. Om je hierbij te helpen hebben we steeds bij elke oefening aanpassingsmogelijkheden aangegeven. Door gebruik te maken van een extra bal of extra materiaal, variatie in tempo, kleiner of groter maken van het veld, etc kan je een oefening makkelijker of moeilijker maken. Gebruik jullie creativiteit!

 

COMING SOON

 

DE BASIS

Voor de volledige playlist en de uitgeschreven oefenstof in PDF klik op onderstaande buttons.

Playlist PDF

 


VERDEDIGING

Voor de volledige playlist en de uitgeschreven oefenstof in PDF klik op onderstaande buttons.

Playlist PDF

 


RECEPTIE

Voor de volledige playlist en de uitgeschreven oefenstof in PDF klik op onderstaande buttons.

Playlist PDF

 


SET-UP

Voor de volledige playlist en de uitgeschreven oefenstof in PDF klik op onderstaande buttons.

Playlist PDF

 


AANVAL – SNAP

Voor de volledige playlist en de uitgeschreven oefenstof in PDF klik op onderstaande buttons.

Playlist PDF

 


BLOK

Voor de volledige playlist en de uitgeschreven oefenstof in PDF klik op onderstaande buttons.

Playlist PDF

 


OPSLAG

PDF

 


 

Alle trainingen in 1 playlist

Alle trainingen

 

 

Sport Vlaanderen lanceert opnieuw de Sportspurt. Vlaanderen zet de inhaalbeweging onverminderd verder en investeert fors meer in sportinfrastructuur. Naast de bestaande middelen verkreeg Vlaams minister van Sport Ben Weyts extra investeringsimpulsen, zodat we deze regeerperiode € 185 miljoen kunnen investeren in sportinfrastructuur. Veel extra geld voor de bouw of renovatie van sporthallen, sportpistes en zwembaden, maar ook voor groepsaankopen zoals nu, beachterreinen!

Droomde je als club altijd al van eigen beachvolleyterreintjes? Dan is dit het moment om jullie kans te grijpen en in te tekenen op de groepsaankoop. Dankzij de Sportspurt kan er zo aan voordeliger tarief infrastructuur aangelegd worden en kan je gedurende een heel jaar geconnecteerd blijven met je leden.

Ook Dries Koekelkoren, beachvolleycoördinator van Volley Vlaanderen is vol lof over deze groepsaankoop: “Vorige zomer zagen we al een opmars aan beachvolleyterreinen. Ik ben als coördinator voor Volley Vlaanderen verheugd om te zien dat ook de Vlaamse Regering wil investeren in outdoor sporten. Het aantal beachvolleyballers in Vlaanderen gaat in stijgende lijn en dat ze nu de mogelijkheid hebben om op meer locaties te kunnen spelen doet me veel plezier. Ik hoop dat er veel clubs hieraan zullen deelnemen om hun leden via beachvolley te kunnen samenbrengen in de zomermaanden.”

Alles over de groepsaankoop beachterreinen lees je op de website van Sport Vlaanderen

Ben jij een ons nieuw beachvolleytalent?

Wij zijn op zoek naar jou: talentvolle spelers en speelsters die het in zich hebben om zich als beachvolleyballer te ontwikkelen tot wereldtoppers!

Droom je ervan om overal ter wereld op de meest exotische en zonnige stranden te beachvolleyballen? Dan moet je zeker verder lezen!

Sinds vorig jaar, schooljaar 2020-2021, zijn wij gestart met een beachvolleybalafdeling in de topsportschool van Campus KA Redingenhof in Leuven. Daar trainen dagelijks 7 jongens en meisjes op de accommodatie van het Universitair Sportcentrum. In het weekend combineren ze dit met zaalvolleybal binnen hun eigen club.

Er liggen op wandelafstand van de school outdoor beachvolleybalterreinen en een spiksplinternieuwe indoor beachvolleybalhal (met 3 beachvolleybalterreinen en een fitness).

De dagelijkse begeleiding gebeurt door Tim Van de Wielle en Rik Donckers, ondersteund in het sporttechnisch aspect door Michiel Vanderkuip (bondscoach nationaal team Koekelkoren-Van Walle). Styn Vereecken (SMAC en lid van het medisch team BOIC) staat in voor de dagdagelijkse ondersteuning als kinesitherapeut en krachttrainer. De combinatie van deze spiksplinternieuwe accommodatie en de kwalitatieve coachesomkadering, maakt dat we mikken op het ontwikkelen van jeugdspelers tot internationale beachvolleybaltoppers.

Voor het nieuwe schooljaar 2021-2022 zijn we dus op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes (geboortejaar 2006-2007), die op termijn in de voetsporen willen treden van ons nationaal beachvolleybalteam Koekelkoren-van Walle.

Daarom organiseren wij op zondag 25 april 2021 selectietrainingen, die als doel hebben om jongens en meisjes te ontdekken die het in zich hebben om in stappen in de topsportschool Beachvolleybal. Ook indien je geen ervaring hebt met beachvolleybal, ben je welkom!

Op deze training kijken we naar de drie parameters:

  • (Beach)volleybaltechnische vaardigheden
  • Sprongkracht
  • Lengte(predictie)

Je vindt op de site van Volley Vlaanderen de aangepaste ‘Selectiecriteria Beachvolleybal’, die gehanteerd worden voor de instap in onze topsportschool. Aangezien het profiel van de indoor volleybalspeler en de beachvolleybalspeler van mekaar verschillen, zal je merken dat deze selectiecriteria ook verschillen met die van de topsportschool indoor.

De juiste trainingsuren zullen we jullie bezorgen vanaf het moment dat we zicht hebben op het aantal deelnemers. Afhankelijk van het aantal spelers zullen we in tijdsloten trainen, zodat we volledig conform de Covid-maatregelen kunnen werken.

Gelieve voor 20 april via deze link aan te geven of je aanwezig kan zijn en wat extra info te geven over jezelf. Zo krijgen wij een juist beeld van wie we kunnen verwachten op de training.

Als je nog extra vragen hebt kan je altijd contact opnemen via mail tim.vandewielle@gmail.com of  rik.donckers@gmail.com of telefonisch op het nummer 0486/11.93.68 (Tim) of 0474/86.36.33 (Rik).