VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Zitvolley

Zitvolley

Volleybal is een bijzonder gekende sport maar zijn zitvariant is dat heel wat minder. Zitvolleybal zorgt ervoor dat ook mensen met een fysieke beperking kunnen volleyballen. Sterk teamwerk, een doordachte strategie en snelle reacties zijn onmisbaar bij zittend volleybal.

Wil je meer weten over Zitvolleybal, bekijk dan zeker eens volgend filmpje dat ook terug te vinden is op de site van Paralympic Team Belgium:

Ook in Ternat hebben ze al een Zitvolleyploeg, bekijk onderstaand filmpje om hen aan het werk te zien:

Voor zitvolleybal heeft Volley Vlaanderen een tornooicompetitie uitgewerkt waar clubs zich voor kunnen inschrijven. Het is echter ook mogelijk om losse, recreatieve toernooien te organiseren als club. Deze toernooien kunnen geregistreerd worden via  de toernooi inschrijftool. Het registreren van een toernooi heeft enkele voordelen.

Voor Volley Vlaanderen is het zeker niet nodig om een Zitvolleyploeg te hebben waarbij iedereen een fysieke beperking heeft, er kan ook zonder fysieke beperking meegedaan worden aan toernooien of competities. Voor meer info bekijk het competitiereglement (coming soon!).

Meer info over Zitvolleybal kan je terug vinden in deze folder. (Folder zie huidige site, eventueel nog wat aanpassen)

Wil je weten welke clubs bij jou in de buurt al Zitvolleybal aanbieden? Ga dan naar Ik zoek een G-club.