VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Een G-werking opstarten

Een G-werking opstarten

Volley Vlaanderen werkt samen met de G-sport consulenten van Sport Vlaanderen om clubs te begeleiden bij de opstart van hun G-werking. Een G-werking opstarten brengt echter  heel wat met zich mee, we lijsten het graag voor jullie op.

Hoe?

Als clubs geïnteresseerd zijn om een G-werking op te starten dan kunnen ze contact opnemen met Martijn Bekaert (martijn.bekaert@volleyvlaanderen.be), de G-sport verantwoordelijke van Volley Vlaanderen.

Er wordt samen met de club een overlegmoment ingepland en van daaruit wordt bepaald wat de volgende stappen zijn in de opstart van een G-werking.

Actieplan voor opstart

Het dynamoproject stelde voor de clubs een actieplan op. Dit actieplan helpt clubs om op een gestructureerde manier hun werking op te starten. In dit actieplan worden verschillende acties chronologisch geordend en heb je de mogelijkheid om deze af te vinken. Het actieplan van Dynamo kan je hieronder terugvinden.

actieplan_g-sport_in_je_sportclub

Wil je een brochure met info om meer te weten te komen over de opstart van G-sport? Neem dan zeker eens een kijkje in de uitgebreide brochure van het dynamoproject.

Integratie van een G-werking binnen de club

Er zijn verschillende manieren om je G-werking te organiseren binnen de club. We lijsten ze graag even op:

  1. Exclusief: Personen met een beperking sporten samen in een aparte sportclub
  2. Inclusief: Personen met en zonder beperking sporten samen met en tegen elkaar
  3. Organisatorische integratie: Personen met een beperking sporten samen, maar binnen een afdeling van een bestaande sportclub.

Als club bekijk je best zelf welke van bovenstaande manieren het best bij jullie visie past.

Handige contacten bij opstart

Voor de opstart van een G-werking werken wij steeds samen met de G-sport consulenten van Sport Vlaanderen, maar ook indien die er is, met de G-sport consulent van jullie stad of gemeente. Wil je weten wie de G-sport consulenten zijn in jouw regio? Check dan zeker eens onderstaande link:

https://www.parantee-psylos.be/uploads/images/Overzicht-G-sportconsulenten-2021.pdf

Wat de rol is van deze G-sport consulenten lichten we graag toe in het clubbezoek ‘Opstart G-werking’, klik hier om dit bezoek in te boeken.

Brochures

Ben je op zoek naar info die jullie een totaalbeeld geeft over wat G-sport is en hoe je een G-werking moet opstarten? Bekijk dan zeker onderstaande documenten: