VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Sport met Grenzen

Volleybal, een sport met grenzen

Als federatie willen we een milieu creëren waarin onze sport op een sportieve en veilige manier kan beoefend worden. Daarom schenken we ook aandacht aan de lichamelijke en seksuele integriteit van de sporter. Het is belangrijk dat we in onze club afspraken maken hoe we met elkaar omgaan, dat nieuwe leden weten wat ze in de club kunnen verwachten of wat er van hen verwacht wordt. Dit kunnen we in een gedragscode opnemen, aan nieuwe leden (en hun ouders) meegeven en ook op de website plaatsen.

ICES reikt ons een instrument aan wat we als club allemaal nog kunnen doen om de lichamelijke en seksuele integriteit van de sporter te helpen waarborgen nl.: “Lichamelijke en seksuele integriteit, handleiding voor sportclubs.”

Ook daar reikt ICES ons een instrument aan nl.: Het vlaggensysteem: sport, een spel met grenzen.” Aan de hand van zes criteria leer je lichamelijk of seksueel grensoverschrijdend gedrag correct inschatten. Zo kan je een situatie beoordelen met een groene, gele, rode of zwarte vlag. Die kleur geeft ook aan hoe je gepast kan reageren. Een laagdrempelige manier om het thema te bespreken, of zelf beter te leren kennen.

vlaggensysteem_cover