VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Pink Duck Race

Pink Duck Race Belgium verhuist naar 2022

De voorbije weken werd er enorm uitgekeken naar de Pink Duck Race in Diest ten voordele van Think Pink. Maar we stellen absoluut ieders gezondheid voorop en hebben daarom beslist om de Pink Duck Race uit te stellen naar 19 juni 2022 . De Covid besmettingscijfers blijven te hoog, net zoals de druk op de ziekenhuizen.

Think Pink en het stadsbestuur van Diest vrezen dat er te veel mensen op hetzelfde moment zullen afzakken naar de race waardoor de afstandsregels en de gezondheid van de bezoekers in het gedrang kunnen komen. Tijdens o.a. de kerstmarkt in Diest zullen er wel nog acties zijn om bezoekers te informeren over de Pink Duck Race en de strijd tegen borstkanker. De reeds geadopteerde eendjes (meer dan 7.000) blijven uiteraard geldig voor de race van 19 juni 2022.

”Met spijt in het hart stellen we de race uit. Maar afstel is zeker geen uitstel. Met de zomer in het vooruitzicht komen de eendjes met hun roze kleur de stad verblijden en zijn ze klaar om de race aan te vatten. Ondertussen blijven we verder sensibiliseren en fondsen werven,”
dixit Monique De Dobbeleer schepen van Welzijn, stad Diest

De Pink Duck Race zal plaatsvinden tijdens het gekende Supermercado in Diest. De kleurrijke, sfeervolle markt in en rond de Hallezaal van Diest zal die dag ook roze kleuren. Diestse handelaars verrassen je weer met de beste aanbiedingen. Ontdek daarnaast verfrissende kunsten, ambachten, re en upcycling , (straat)theater, food én de Pink Duck Race!

De Pink Duck Race mag dan verhuizen naar de zomer, toch willen we de roze magie van de ducks in Diest nog wat verspreiden op de kerstmarkt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 december. We willen iedereen die nu al een eendje geadopteerd heeft bedanken, en delen daarom 6 culinaire verwenmomenten uit bij Diestse restaurants, telkens voor 2 personen. Op zondagavond 19 december 2021 kiest de organisatie daarvoor de 6 winnende eendjes. Bedankt voor jullie steun! We spreken opnieuw af in 2022 voor een onvergetelijke Pink Duck Race.

Alle info vind je via www.pinkduckracebelgium.be

Doe jij mee met de Pink Duck Race?

Volley Vlaanderen is trotse partner van de Pink Duck Race in Diest op 19 juni 2022. Maar liefst 20.000 roze eendjes racen daar ten voordele van Think Pink en de strijd tegen borstkanker. Ook jij kan deel uitmaken van deze unieke race!

Waarom steunen we Think Pink ?

De meerderheid van alle volleybalspeelsters in Vlaanderen zijn vrouwen, wat maakt dat volleybal de hoogste vrouwelijke participatiegraad kent van de Belgische teamsporten. De impact op de maatschappij is zo groot dat we als organisatie onze verantwoordelijkheid moeten nemen in de strijd tegen deze ziekte.” Aldus algemeen directeur Geert De Dobbeleer.

Think Pink organiseert over heel Europa evenementen en investeert in België in campagnes om zich te laten screenen op borstkanker. Screening is gratis, maar nog te veel mensen met een risico wachten te lang. Een snelle diagnose is essentieel om te overleven.

Think Pink en Volley Vlaanderen werkten in 2020 voor het eerst samen tijdens de organisatie van de allereerste Pink Duck Race. Maar liefst 19.217 roze rubberen eendjes werden geadopteerd en te water gelaten in een benefietrace.

Hoe neem je deel aan deze race?

Elk van de 20.000 roze eendjes kunnen geadopteerd worden. Wanneer je een eendje adopteert ontvang je een uniek nummer, gelinkt aan jouw eendje. Komt jouw eendje als eerste over de finishlijn? Dan win jij een juweeltje ter waarde van 5.000 euro. Je kan zoveel eendjes adopteren als je wil, de adoptieprijs is slechts 5 euro per eendje.

Adopteer een eendje

Word jij mee ambassadeur?

Frauke Dirickx, Belgische volleyballegende, is de ambassadeur voor de Pink Duck Race in België. En dat was een bewuste keuze: “Ik heb in mijn familie borstkanker van zeer dicht meegemaakt, met gelukkig een goede afloop. Borstkanker komt heel vaak voor en daar moeten vrouwen zich bewust van zijn.  Het is belangrijk dat vrouwen zich regelmatig (laten) controleren om de diagnose zo vroeg mogelijk te kunnen stellen. Ik vind het ook belangrijk dat er steun is voor mensen met kanker, dat ze ergens terecht kunnen met al hun vragen en bezorgdheden en Think Pink Europe speelt daar een heel belangrijke rol in.”

Frauke kan dit natuurlijk niet alleen en is op zoek naar ambassadeurs binnen alle volleybalclubs. Jij kan Pink Duck Race club ambassadeur worden en zo mee de strijd tegen borstkanker voeren. Ambassadeur worden is gemakkelijk. Je vult namelijk een online formulier in en dan neemt de organisatie van de Pink Duck Race contact met je op. Als ambassadeur ontvang je een promopakket met zowel materiaal om online als offline te gebruiken. Het promoten kan je dus digitaal doen of via de verkoop van vouchers vergezeld van een gratis wenskaart.

Schrijf je nu in

Ethias helpt mee!

Onze partner Ethias neemt met een heel aantal geadopteerde eendjes al deel aan de race maar dat kunnen er dankzij jullie nog veel meer worden! Voor elke 100 likes op Instagram op de Pink Duck Race post, adopteren ze 50 eendjes extra. Je vindt de post via onderstaande link:

https://www.instagram.com/p/CWsyaChI9b1/