VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Vriendjesdagen

Vriendjesdagen 2021-2022: Volleybalvriendjes voor het leven!

 

Na een succesvolle eerste editie lanceert Volley Vlaanderen dit seizoen terug de Vriendjesdagen! De Vriendjesdagen is een project waarbij jeugdleden een vriendje/vriendinnetje meenemen naar de training. Op deze manier komt de werking van de club positief in de kijker en verlaag je als club de drempel voor nieuwe leden om zich aan te sluiten bij een volleybalclub. De Vriendjesdagen zijn vorig volleybalseizoen jammer genoeg niet kunnen doorgaan omwille van Corona. Dit jaar wilt Volley Vlaanderen samen met zo veel mogelijk clubs een nieuwe editie organiseren.

Wat moet je hier als club voor doen? Eerst en vooral maak je reclame voor je open trainingsmomenten bij de jeugdleden. Daarnaast bereidt de trainer/trainster de training voor. Volley Vlaanderen voorziet ter inspiratie aangepaste oefenstof. Als club tracht je op het einde van de rit enkele nieuwe leden in te schrijven.

Wanneer kan je deelnemen? 

Dit jaar kan je gedurende twee periodes deelnemen.

 • Periode 1 van 15/9 tot 7/11
 • Periode 2 van 15/1 tot 15/2

⬇ Inschrijvingen periode 2 (tot 7/02) ⬇

Schrijf je nu in!

Hoe zal Volley Vlaanderen jullie club hierin ondersteunen?

Alle clubs met jeugdwerking kunnen vrijblijvend intekenen voor dit project. Na inschrijving ontvangt elke club:

 • Een promo-pakket met affiches gemaakt in powerpoint waar je heel gebruiksvriendelijk je clublogo, naam en gekozen datums van de vriendjesdagen kan toevoegen. Zo goed als kant en klaar in verschillende formaten. Zo krijg je de mogelijkheid digitaal promotie te voeren via verschillende kanalen (website, Facebook, Instagram) en/of om mee te geven aan je leden.
 • Een oefenbundel met aangepaste oefenstof voor de vriendjesdagen (U9-U11-U13) waaruit jullie trainers inspiratie kunnen halen.
 • Voor elk nieuw aangesloten lid (tussen 15/01 en 15/03 bekomen door de vriendjesdagen, geboren in 2009 of later, ontvangt de club €20 subsidie. Indien je je inschrijft voor de twee periodes, ontvang je alleen subsidies voor de eerste periode.

De inschrijving voor dit project is volledig gratis!

 

De na-actie

Bij de na-actie is het de bedoeling dat de club tijdens de training een originele foto of filmpje maakt. We kiezen 1 winnaar per provincie uit die elk 5 kidsballen van Volley Vlaanderen cadeau krijgen. Om te kunnen deelnemen aan de na-actie moet je dus zeker niet vergeten om foto’s of filmpjes te maken tijdens de vriendjesdagen. Anderzijds kan je via de na-actie alle nieuwe leden die je bekomen hebt via Vriendjesdagen opgeven (naam + geboortedatum + aansluitingsnummer) om aanspraak te kunnen maken op de subsidies.

 

FAQ

 • Wat is het doel van de Vriendjesdagen?
  • Tijdens de vriendjesdagen zet je als club in op het bekomen van meer leden en heb je de kans om je werking in de kijker te zetten. De kinderen kunnen op een laagdrempelige manier komen proeven van volleybal en Volley Vlaanderen ondersteunt de deelnemende clubs met promomateriaal, oefenstof en subsidies per nieuw aangesloten lid bekomen door de Vriendjesdagen.
 • Kunnen wij mee doen aan Vriendjesdagen EN Volley@School?
  • Elke club heeft de vrije keuze om deel te nemen al dan niet, dit aan 1 of beide projecten.
 • Krijgen we subsidies voor de Vriendjesdagen?
  • Voor elk nieuw aangesloten lid (tussen 15/01 en 15/03) bekomen door de vriendjesdagen, geboren in 2009 of later, ontvangt de club €20 subsidie.
 • Telt dit project mee voor het Jeugdsportfonds?
  • Je ontvangt voor deelname aan de Vriendjesdagen 50 punten in het Jeugdsportfonds 2022. Deelnemen aan één periode volstaat om de punten te krijgen.

 

OEFENSTOF VRIENDJESDAGEN 2021

Oefenstof U9

Oefenstof U11

Oefenstof U13

OEFENSTOF VRIENDJESDAGEN 2020

U9      pdf     –     Youtube

U11     pdf     –     Youtube

U13    pdf     –     Youtube