VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Algemene info

Competitie

Van april tot augustus worden er heel wat leuke toernooien georganiseerd. Dit is de ideale vorm van competitie om met je spelers naartoe te werken. Op onderstaande website vind je een uitgebreid overzicht van de toernooien in Vlaanderen.

BELBEACH

 

Organiseer je zelf een toernooi? Geef het zeker door aan jouw provincieverantwoordelijke, zodat we dit kunnen opnemen in de kalender.

Beachvelden

Op zoek naar een plekje om te beachen? Via de up to date tool van Sport Vlaanderen vind je alle beachvelden terug! Klik op onderstaande link en bij ‘sporttak’ vul je ‘beachvolley’ in.

BEACHVELDEN

 

Zelf een beachveld aanleggen

Wil je je club een grote upgrade geven en je leden de kans geven om onbeperkt te beachen, leg dan zelf een beachveld aan! Dit kan ook in samenwerking met andere clubs.

Indien nodig helpen wij je graag met het overleg bij de gemeente. In volgende brochure vind je alle nodige info terug.

BROCHURE

 

!! GOOD TO KNOW:

Vlaanderen trekt een heuse sportspurt. Vlaams minister van Sport Ben Weyts biedt onder meer de mogelijkheid om via groepsaankoop te investeren in beachinfrastructuur. Meer info vind je terug op www.sportspurt.vlaanderen.

 

Beachclub

Waarom een beachclub?

 1. Beachvolleybal wordt buiten gespeeld en is daarmee zeer veilig, ook binnen de huidige pandemie.
 2. Beachvolleybal is eenvoudig en flexibel te organiseren voor alle niveaus.
 3. Gemengd sporten is gemakkelijk mogelijk.
 4. “Sporten wanneer het je past” is iets wat voor meer en meer mensen belangrijk wordt. Een paar vrienden bellen, veldje reserveren en we zijn aan ’t spelen.
 5. Dit is ook zo voor de toernooien/competitie: je hebt niet elke week een verplichting … je speelt wanneer je wilt en met wie je wilt.
 6. Een beachaccommodatie biedt jouw vereniging de kans om samen te werken met ander sporten.
 7. Gemeenten zoeken juist nu naar mogelijkheden om buitensport aan te bieden. Hierdoor kan het nu makkelijker zijn om de aanleg van beachaccommodaties aan te vragen.
 8. De mensen uit de zaal zijn tevreden dat de competitie april/mei gedaan is. Op dat ogenblik nemen andere mensen de organisatie (van beach), vol energie, over.
 9. Spelers worden er beter van. Vooral jeugdspelers zullen technisch en tactisch heel wat bijleren. Voorbeeld: iemand met een mindere receptie kan zich niet wegsteken, integendeel.
 10. Spelers behouden beter hun conditie. Niet meer moeilijk de trappen op na een eerste zaaltraining in augustus.
 11. Een spelersgroep wordt een hechter team.
 12. Als club creëer je een heel jaar lang een aanbod voor de leden. Daarbij moeten leden niet uitwijken naar een andere club om te gaan (beach)trainen.
 13. Het klimaat in België wordt ook steeds beter. Ons Nationaal beachteam gaf aan dat ze de laatste jaren buiten konden trainen van eind februari/maart tot in oktober. Daarnaast telt ons land intussen ook al 3 indoor beachhallen (Schaffen, Duffel, Leuven).
 14. Extra voordelen voor beachclub (zoals extra korting nu voor trainersmateriaal)

Hoe registreer ik een beachwerking?

Voor Volley Vlaanderen zijn er 2 manieren om je beachclub te registreren. Enerzijds door je beachafdeling te registreren in VolleyAdmin2, anderzijds door een nieuwe beachclub op te richten.

Hoe registreer ik mijn beachafdeling als reeds bestaande indoor club bij Volley Vlaanderen?

Om je beachafdeling te registreren moet je je aanbod registreren in VolleyAdmin2. Dit doe je als volgt:

 • Ga naar ‘Clubinfo’
 • Ga naar ‘Club info’
 • Scrol naar ‘Clubaanbod’ en duid daar ‘Beach’ aan. Ook het andere aanbod van de club kan hier aangeduid worden.

Let wel op! Enkel de voorzitter, secretaris of financieel verantwoordelijke van de club kunnen dit aanpassen. Voor het eerste jaar volstaat het om ‘Beach’ aan te vinken om geregistreerd te zijn als beachclub bij Volley Vlaanderen. Vanaf het tweede jaar zal je als geregistreerde beachclub moeten voldoen aan een aantal criteria om geregistreerd te blijven. Deze criteria worden tijdig bekend gemaakt.

Hoe richt ik een nieuwe beachclub op?

Voor het oprichten van een beachclub heb je een voorzitter, een secretaris en een financieel verantwoordelijke nodig. Via de officiële aanvraag (schutblad)  voor een beachclub kan je de gegevens van deze 3 personen en de naam van de beachclub invullen. Het schutblad kan je via deze link terugvinden. Dit schutblad kan online via VolleyAdmin2 worden ingegeven volgens deze procedure.

Het formulier moet ingevuld en ondertekend worden door de drie verantwoordelijken van de club. Nadien moet je het aangetekend versturen naar Volley Vlaanderen, dit kan met de post of via een aangetekende mail. (zie website www.aangetekende.email) . Je kan je registreren via deze website. Daarna kan je een aangetekende email sturen naar iedereen die ook geregistreerd is. Wij zijn geregistreerd als bedrijf met ondernemingsnummer: 0417414853

Wat zijn de kosten bij het oprichten van een beachclub?

 • Het oprichten of registratie van een beachclub is gratis.
 • Het aansluiten van spelers die nog geen lid zijn van een indoorclub kost 10,10 euro per seizoen/jaar, verzekering inbegrepen.
 • Voor leden die reeds aangesloten (en dus ook verzekerd) zijn bij een indoor team van Volley Vlaanderen wordt er gewerkt aan een financieel voordelig aansluitingssysteem voor beachleden. Meer info volgt binnen enkele weken.

Heb je hier meer vragen over? We beantwoorden ze graag in onze FAQ!

Je mag ook steeds contact opnemen met onze beachcoördinator: dries.koekelkoren@volleyvlaanderen.be

Blijf een geregistreerde beachclub!

Voor het eerste jaar volstaat het om of je beachafdeling te registreren, of je beachclub op te richten. Als je dit hebt gedaan ben je een geregistreerde beachclub van Volley Vlaanderen en kan je dus ook genieten van de voordelen hieraan verbonden. Vanaf het tweede jaar zal je club of afdeling aan bepaalde criteria moeten voldoen om als geregistreerde beachclub te worden aanzien en zo te blijven genieten van de voordelen hieraan verbonden. De info over de criteria volgt later.

Beachclub of beachafdeling? Wat is het verschil?

Een beachclub is zoals het woord het zegt een aparte, nieuwe club die kan opgericht worden. Een beachafdeling is een deel van een bestaande indoor club dat vanaf heden kan geregistreerd worden zoals hierboven beschreven.

Beide manieren van een beachwerking organiseren hebben enkele voordelen. Op termijn streeft Volley Vlaanderen ernaar om deze voordelen in beide gevallen zoveel mogelijk te laten overeenkomen.

Voordelen beachclub:

Financieel:

 • Oprichten van een beachclub is GRATIS!
 • Bij deelname aan de Belgian Beachvolley tour krijg je per inschrijving per team 10 euro korting.
 • Mogelijkheid tot het aanvragen van eigen subsidies stad/gemeente
 • Extra korting bij S2BV-acties (vb. in 2021 extra korting van 10% bij aankoop van voordeelpakketten.)

Overige voordelen:

 • Nieuwe mensen kunnen betrokken worden bij de beachclub. De mensen die het indoorseizoen verzorgen krijgen op die manier wat rust.

Voordelen beachafdeling:

Financieel:

 • De registratie van een beachwerking is GRATIS!
 • Je scoort extra punten in projecten van Volley Vlaanderen.
 • Bij deelname aan de Belgian Beachvolley tour krijg je per inschrijving per team 10 euro korting.
 • Extra korting bij S2BV-acties (vb. in 2021 extra korting van 10% bij aankoop van voordeelpakketten.)

Overige voordelen:

 • Je blijft een heel jaar lang in verbinding met je leden, indoor én outdoor.
 • Je helpt je leden met het onderhouden en verbeteren van hun conditie en techniek ook in de zomer.
 • Door het aanbod van de club uit te breiden kan je mogelijks extra leden aantrekken.
 • Aangezien de werking bij de reeds bestaande club hoort, zal je buiten het registreren van de club geen grote extra administratieve verplichtingen hebben.

Beach in jouw provincie

Elke provincie heeft een beachverantwoordelijke. Samen vormen onderstaande personen de beachcommissie die onder andere de provinciale toernooien organiseren. Heb je vragen of ideeën over de beachwerking in jouw provincie, neem dan met hen contact op.

Antwerpen:

Danny Lyssens
0476/69.50.18 (GSM)
danny.lyssens7@telenet.be

BEACHANTWERP

 

Limburg:

Martens Jan
0496/72.84.14 (GSM)
jan_martens1@telenet.be

Oost-Vlaanderen:

De Rycke Herman
0495 70 94  74 (GSM)
herman.derycke@volleyoost-vlaanderen.be

BEACHVOV

 

Vlaams Brabant:

Beken Guy
0495/53.30.49 (GSM)
info@beachbrabant.be

BEACHBRABANT

 

West-Vlaanderen:

Raes Rony
0494/12.33.81 (GSM)
rony_raes@hotmail.com

Voorzitter Vlaamse Beachcommissie:

Van Schuerbeeck Jarne
0471/06.60.90 (GSM)
jarnevs@hotmail.com

Voorzitter Nationale Beachcommissie (Volley Belgium):

Van Riet Johan
050/20.08.69 (T)
johanvanriet@telenet.be

Beachcoördinator:

Koekelkoren Dries
0474/99.01.89 (GSM)
dries.koekelkoren@volleyvlaanderen.be