VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Iets anders

Doe je graag eens iets anders met je spelers? Hieronder vind je enkele leuke alternatieven met een knipoog naar volleybal. De ondergrond is hier vaak vrij te kiezen. Even leuk in het zand als op het gras!

SPIKEBALL

Wat is Spikeball/Spiderball?

Spikeball is een mega snel, spectaculair spel dat nog het meest lijkt op volleybal. Ongeacht waar of wanneer je het speelt tijdens de vakantie op het strand, na de werk- of schooluren in het park, in de tuin, op het sportveld, in de (sport)hal of op speelplaats: Spikeballen kan overal! Bovendien zorgt het voor beweging, houdt het je fit en verbetert het de coördinatie.

 

Wat zijn de regels van Spikeball?

Spikeball® is een teamsport waarbij 2 tegen 2 gespeeld wordt, zowel in- als outdoor te gebruiken. De minitrampoline wordt in het centrum van de 2 teams geplaatst. De bal wordt met een service in het spel gebracht, zoals bij volleybal, enkel ipv de bal boven een net te slaan, wordt de bal met de handpalm op het Spikeball® net gericht.

Eénmaal de bal actief in het spel, verplaatsen de spelers zich naar wens. Het doel is om de bal zo in het verend net te richten dat de tegenstanders deze niet kunnen vangen. Dit teamspel is hoofdzakelijk bedoeld om het werpen, aanraken, de reactiesnelheid en 360° bewegingen te bevorderen.

Elk team mag maximaal 3 passen uitvoeren alvorens de juiste werphoek naar de trampoline te vinden om het de tegenstanders moeilijk te maken.

Waar kan ik Spikeball kopen?

Optie 1 Optie 2 Optie 3

 

Inspiratie voor oefeningen:

https://spikeball.com/pages/drills

 


 

CROSSNET

Wat is Crossnet?

Crossnet is een volleybalvariant dat op 4 vierkante meter wordt gespeeld. Je kan het zowel op zand, op gras als binnen spelen. De vier spelers spelen tegen elkaar en moeten vermijden dat de bal valt op hun terrein.

Wat zijn de regels van Crossnet?

 

Waar kan ik een Crossnet kopen?

Kopen

 


TEQVOLLEY

Wat is Teqvolley?

Teqvolley is een volleybalbalvariant waarbij er twee tegen twee op een bolle tafel wordt gespeeld. De bal moet na maximum 3 contacten op de tafel botsen. Het materiaal voor deze nieuwe volleybalvariant is momenteel nog zeer duur. Als alternatief is het echter mogelijk om op een harde turnmat of een gewone tafel te spelen.

Wat zijn de regels van Teqvolley?

 

Waar kan ik een Teqvolleytafel kopen?

Kopen