VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN

Persmededeling Coronavirus

Geen competitiewedstrijden tot eind maart

Intussen is het Corona-virus erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie als een wereldwijde epidemie.  In het belang van de gezondheid van alle spelers en speelsters van de Belgische volleybalfederatie, fans en officials werd vandaag, in nauw overleg met de bestuurders van Volley Belgium, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles, beslist om alle volleybalwedstrijden op alle niveau’s op te schorten tot einde maart 2020.

Dit betekent dat tot einde maart 2020 geen enkele officiële competitie-of bekerwedstrijd kan plaatsvinden op Belgisch grondgebied. De bestaande competities worden dus tijdelijk bevroren. Dit geldt ook voor de recreatie en jeugdreeksen.Intussen zal de situatie verder opgevolgd worden. De federatie zal alle clubs en officials rechtstreeks inlichten via de interne kanalen met betrekking tot deze beslissing.

De federatie zal zijn clubs verder informeren met betrekking tot de verdere evolutie of verderzetting van de competities in nauw overleg met de officiële instanties.

Alle Start2Volley Clinics en toernooien werden ondertussen ook afgelast. Meteen rezen er heel wat terechte vragen zoals:
– Wanneer zullen deze wedstrijden gespeeld worden? Hoe moet het nu verder?
– Wat met de trainingen?
– Wat met onze niet-sportieve activiteiten zoals restaurantdagen, spaghettislag en dergelijke?
De federatie beraadt zich nog steeds over komende periode en wat er met de competitie zal gebeuren na eind maart. De verschillende competitieverantwoordelijken volgen nauwgezet de verdere evolutie van het virus op. Vanuit adviezen door FOD Volksgezondheid en Sport zullen daarop de nodige maatregelen getroffen worden.
Trainingen kunnen wel blijven doorgaan. Als federatie is er besloten de clubs niet te verbieden om te trainen. Uiteraard blijft de opvolging van de reeds gegeven en gekende hygiënevoorschriften wel van kracht. Besteed hier extra aandacht aan. Hieronder ziet u nogmaals de veelvuldig gedeelde affiche.
Ons advies inzake het organiseren van niet-sportieve events luidt als volgt. Wij begrijpen dat deze evenementen voor een club zeer belangrijk zijn, zowel financieel als qua clubbeleving. Anderzijds moet het gezond verstand hier zegevieren en raden de preventieve maatregelen deze evenementenorganisaties af. Dit in het grootste belang van ieders gezondheid.
De clubs zullen vanuit de verschillende federaties op de hoogte gehouden worden met verdere informatie en mogelijk te treffen maatregelen.
Meer info over het COVID-19 virus vindt u hier: https://www.info-coronavirus.be/nl/