VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN

Volleyball4All

Volleyball4All: Europese landen wisselen volleybalexpertise uit

De nieuwste samenwerking tussen de volleybalfederaties van België, Nederland, Noorwegen, Slovenië en Tsjechië heet Volleyball4All en kadert in het Europese Erasmus+ project. De verschillende projectverantwoordelijken kwamen van 8 tot 11 oktober voor het eerst fysiek samen in Papendal, het trainingscenter van de Nederlandse federatie te Arnhem.

“Volleyball4All heeft als doel om het volleybal te ontwikkelen door in te zetten op inspiratie, participatie, educatie en inclusie, dit in combinatie met de creatie van een sterk EU-netwerk.” vertelt Kristof De Loose, projectleider voor Volley Vlaanderen. “Het doel van deze eerste fysieke ontmoeting was om tijdens enkele praktijksessies elkaar te inspireren en ervaringen uit te wisselen. Er werd oefenstof voor de jongste sporters uitgewisseld, wij met Volley Vlaanderen brachten bijvoorbeeld een sessie over hoe je op een creatieve manier met divers materiaal oefeningen voor alle leeftijden op het volleybalveld kon aanbieden.” De groep bezocht ook een aantal Nederlandse initiatieven waaronder de Volleybalspeeltuin en het Cool Moves toernooi.

Zoals de projectnaam aangeeft ligt de focus op de ontwikkeling van een volleybalaanbod voor iedereen. Ook G-volley en volleybal op schoolniveau komen aan bod. Een volgend ontmoetingsmoment wordt gepland in het voorjaar van 2022, al vinden er elke maand online bijeenkomsten plaats om Volleyball4All in Europa verder te ontwikkelen.