VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN

Ranking 2019

Ook dit jaar beloont Volley Vlaanderen zijn volleybalclubs met een kwalitatieve jeugdwerking. In samenwerking met Sport Vlaanderen zal er  gaat de federatie maar liefst  €264 000 verdelen onder de 182 clubs die deelnamen aan het Jeugdsportfonds 2019. Dat zijn 8 clubs meer dan vorig jaar.  Met deze 182 clubs bereiken we bijna 81% van al onze jeugdleden! De federatie zet in op de administratieve lastenverlaging en streeft er naar om de het opstellen van het subsidiedossier zo laagdrempelig mogelijk te houden. Dit resulteert in een toename van het aantal kleinere clubs die deelnemen. Het zijn deze clubs die mee de basis vormen voor de successen die behaald worden.

Het behalen van een ster is een erkenning van de Volley Vlaanderen naar de clubs toe voor hun jeugdwerking. Clubs kunnen maximaal 5 sterren halen. De top 10 van de clubs met de meest kwalitatieve opleiding ziet er als volgt uit: 

De kwaliteit van de jeugdwerking wordt geanalyseerd aan de hand van criteria die belangrijk zijn voor de opleiding van de jeugd. We merken dat de kwaliteit van de opleiding bij de Vlaamse volleybalclubs in de lift zit. Bovendien is er een sterke stijging in het aantal jeugdleden. De volledige ranking kan je terugvinden via deze link.