VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN

Volley Vlaanderen en stad Vilvoorde verankeren topsportinfrastructuur in Vilvoorde

Volley Vlaanderen en stad Vilvoorde verankeren topsportinfrastructuur in Vilvoorde

Sport Vlaanderen kent het Euro Volley Center in Vilvoorde 822.850 euro toe voor een grondige renovatie en uitbreiding van de site. Deze gunstige evaluatie van het project laat Volley Vlaanderen, gesteund door de stad Vilvoorde, toe om van het Euro Volley Center ook de komende jaren de thuisbasis van het volleybal te maken. De faciliteiten voor de internationaal geroemde topsportschool volleybal worden verder uitgebreid, en dit zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Daarnaast krijgt ook beachvolleybal als opkomende Olympische sport een prominente plaats op de site. De link met breedtesport en schoolsport is ook zeer aanwezig, wat maakt dat ook de inwoners van Vilvoorde mee gebruik kunnen maken van de site om zelf een wedstrijd beachvolleybal te spelen, hun parkloop in domein Drie Fonteinen af te sluiten met een work-out op de buitenfitness of met hun vereniging of school aan gunstige tarieven de zaal te kunnen huren.

Het totale project is begroot op  1 650 700 euro, waarbij Sport Vlaanderen instaat voor 50% van de investering. Andere partners in het project zijn:

  • Volley Vlaanderen met een eigen inbreng van 400 350 euro
  • Stad Vilvoorde met een subsidie van 300 000 euro, een degressieve borgstelling op 20 jaar van 525 000 euro en de langdurige ter beschikking stelling van de gronden via erfpacht op 66 jaar.
  • Katholiek Onderwijs Vilvoorde (KOV) voorziet 125 000 euro voor het internaat van de leerlingen van de topsportschool die schoolgaan in het College.

Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van Volley Vlaanderen kijkt alvast uit naar de start van dit nieuwbouw- en renovatieproject.

“Met de steun van de Vlaamse Overheid, Stad Vilvoorde en KOV verankeren we de topsportmogelijkheden in Vilvoorde voor de toekomst. Met dit nieuwbouw-en renovatieproject zorgen we er niet alleen voor dat we in ideale omstandigheden topsporters kunnen ontvangen, maar ook dat alle Vilvoordenaren op hun niveau kunnen sporten in een topsportinfrastructuur. Het Euro Volley Center staat garant voor de topsportopleiding volleybal en huisvest vier teams van de topsportschool Vilvoorde. Om hen nog beter op te leiden als topsporters creëren we met onze partners de nieuwste indoor en outdoor faciliteiten om de toekomst van topsport in Vilvoorde te verzekeren.”

Bekijk hier de videoreportage van RingTV hier: https://www.ringtv.be/sport/euro-volley-center-vilvoorde-krijgt-nieuwe-topsporthal